Tova

Jag har stickat mycket i mina dar och har en del garn kvar. Nu har jag provat att sticka lappar och kört dem i tvättmaskinen för att se om de tovades ihop. En del garner var jag osäker på om de var ull dessutom.

Först stickade jag en lapp av handspunnet vackert grönt ullgarn med stickor nummer 6, samt en mindre lapp med annat grönt garn som jag trodde var ull. Jag stickade hälften i rätstickning och hälften i slätstickning för att se om det blev någon skillnad. Jag körde i 60 grader med lite såpa och lite tvättmedel med såpa i. Resultatet blev rejält ihoptovade små bitar. Det garn jag var osäker på tovades ihop allra mest. Det syntes ingen skillnad beroende på sticksätt.

Därefter stickade jag en större lapp med olika garner som jag ville testa. Även här var jag osäker på om de var ull. Jag stickade också med större stickor, nummer 12, för att se om resultatet skulle bli skulle bli lite tunnare och mindre kompakt. På inrådan av en god vän tvättade jag nu i ett kort program i 40 grader med enbart tvättmedlet (såpan var slut!). Det visade sig räcka alldeles utmärkt. Däremot var inte alla garnerna av ull. Det gula vet jag är angorakanin/ull och tovade inte ihop sig lika mycket som ren ull. Men jag läste på nätet att man kan behöva köra en del garn en gång till i varmare vatten så kanske det blir tätare då.

Jag vet inte riktigt vad jag ska använda det till, men kanske kan jag brodera på det? Eller också var det vara kul att testa! image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *