Trädgårdsterapi

Idag har jag planerat klart våra nya rabatter. Det återstå att se hur det blir när det växer till sig. Om det blir några glipor eller om något står för tätt. Om färgerna passar ihop eller om någon växt måste flyttas på. Jag känner mig väldigt nöjd i alla fall. Växtvalet är något av en kompromiss mellan dottern och mig, men till slut lyckades jag få igenom en ros (supersöta The fairy) och en buske (brokschersmin). Jag hade tänkt mig en vit ros också, Schneewittchen, men det kanske får bli ett annat år.

Pionen till vänster på den andra bilden fanns i trädgården när vi köpte huset för nästan 17 år sedan. Vi har flyttat den en gång, men den fortsätter att komma år efter år med sina vackra blommor!

Det som återstår är att plantera dotterns jordgubbsplantor i kryddrabatten. De har tillfälligt omplanterats i krukor, under tiden som vi gjort om vår lilla trädgård. Vi ska inte ha så många krukor nu, vilket också är en kompromiss. Men vi har en stor kruka med engelmannsvin som är tänkt att klättra någonstans. Jag får väl sätta mig vid förhandlingsbordet igen!

The fairy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *