Min viktnedgång

Ja, inte går viktnedgången så snabbt som jag hoppades inte! Men den går åtminstone åt rätt håll. Lite siffror för den som är intresserad: jag har gått ner nästan 24 kg sedan januari 2020. Det gick undan i början, ca 10 kg på fyra månader. Därefter har det gått trögare och det senaste halvåret har jag bara gått ner fyra kg. Men jag kämpar på! Jag tänker inte ge mig förrän jag gått ner 15 kg till.

Jag började med ett BMI på 37,8 och har nu 29,7! Om jag går ner 15 kg till når jag gränsen för ett hälsosamt BMI.

Jag tänker inte sätta upp en tidsgräns för när jag ska ha uppnått det, men visst vore det fint om jag vore där till nästa sommar! Ett dilemma jag har är att flera av de mediciner jag tar har viktuppgång eller ökad aptit som biverkan. Det tröstar jag mig med när det inte går så fort som jag vill. För jag är noggrann med vad jag äter, och om jag syndar till julen eller en helg någon gång och äter lite utanför ramen, så kalkylerar jag med det och vet att det påverkar. Jag kanske inte går upp några hekton av lite slarv, men viktnedgången avstannar i alla fall.

Jag har en bild på mig själv på näthinnan, från då jag vägde som mest. Jag minns också hur jag kände mig då, inte bara hur jag såg ut. Det är en bra sporre!

2 svar på ”Min viktnedgång

 1. Vad bra att du håller i och ser det långsiktigt. Vilken medicin tror du ger viktuppgång? Jag äter Venlafaxin 150 kan tycka jag är liksom trögare i systemet men inte gått upp så mycket .
  Kram

  • Hej Lotta!
   Min värsta viktöknings-medicin har jag slutat med – Mirtazapin. Det känns i alla fall bra. Nu är det Gabapentin mot RLS och i viss mån Venlafaxin som kan ha påverkan på vikten. Men det behöver ju inte vara så, det kan handla om att det är svårare att gå ner i vikt när man blir äldre helt enkelt. Jag fyller 57 år nästa månad.
   Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *