Filtning

På den här sidan lägger jag upp nålfiltade saker jag gör allteftersom. (Det blir ett långt uppehåll mitt i flödet som jag inte få bort, bläddra neråt så kommer mera!)

18 november 2016

Jag har lämnat in dessa tre bilder till Klappsalongen på Väsby konsthall. Två av dem är nålfiltade och broderade.

imageimageimage


17 augusti 2016

Jag har nålfiltat och broderat bilder i storleken ca 11×15. Det är härligt att se hur bilderna växer fram, och hur olika färger och material blir vackra tillsammans! Varenda garnstump och trådbit kan användas. En till synes tråkig färg på en rulle tråd kan vara exakt rätt nyans till en bild! På Stadsmissionen finns korgar med garn och tråd, och där har jag fyndat många färger. Jag använder mest vanlig sytråd och lingarn, men även stoppgarn i ull som min mamma hittat i sina gömmor. Stoppgarn (att stoppa strumpor med!) är tunt och passar bra till de grövre linjerna. Det har också vackra nyanser av främst brunt, blått och grått.

Ullen har jag köpt på Syfestivalen, mässa på Älvsjömässan. Jag trodde knappt mina ögon när jag såg alla nyanser av ull i små rullar som fårgårdar från Öland och Gotland hade till försäljning. Just att jag kunde köpa små förpackningar gjorde att jag kunde köpa många nyanser. Nu ser jag fram emot Syfestivalen i slutet av oktober för att fylla på med fler färger!

De flesta föreställer ingenting även om de ändå har karaktär av landskap. Några få är föreställande, t ex den senaste jag gjort med ett träd, stenar och ljung. Den bilden är inspirerad av en fin skogsdunge nära vårt hem. Och den som jag gjorde efter att en vän lagt ut en underbar bild på Instagram. En bild med ett gult sädesfält med skogen i bakgrunden.

Nu har jag gjort tolv bilder och jag gissar att det bara börjat! Nålfiltning har likheter med akvarellmålning i hur färgerna liksom flyter in i varandra. Med stygnen accentueras vissa partier och ger en viss struktur. Jag är väldigt nöjd med trädstammen som fick en yta som en tallstam med hjälp av kråksparksstygnen.

Fotografierna återger dem inte riktigt bra.

imageimage

image

image

image

image

image

 

 

image

image
image

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 mars 2016

Här är några broscher som är nygjorda, och några av de gamla som fått några stygn: imageimageimageimageimage

image


mars 2016

Jag har gjort lock till små burkar:

image

image

image

imageimage

 

 

feb 2016

image-225x300 (3)

Den här är lite för stor för att bli brosch men den blev lite kul Jag tänkte inte alls när jag gjorde den men det blev en traktor!

 

 

DSC_0041

Det här ett halsband med tovade kulor, inspirerat av ett armband jag köpt i Paris.

 

 

 

DSC_0026

En liten ask med filtade rundlar som jag broderat runt.

DSC_0038

Och så ett silversmycke med tovade kulor.