Nu har jag kommit på det!

Idag är jag grymt nöjd med mina färgningar! Jag har bland annat sett hur bra det kan bli att lägga tygerna i två eller tre olika bad. De ändrar färg med varje bad, och jag lägger till vackra blad och rostiga skrotbitar för att ge både färg och mönster. Speciellt förtjust är jag i de långa spikar jag rullat in i tyget och som ger en fin effekt.

Det är som att jag kommit på det – hur jag ska göra. Jag gillar de här grålila nyanserna. Eftersom jag återanvänder vattnet från bad till bad, och lägger till nya växter till nästa bad, vet jag inte exakt vad som ger färgen. Men det slumpmässiga är ju en stor del av charmen – att inte veta hur det ska bli. Spänningen när paketen packad upp!

På kursen i juni hade jag en bit tyg som kändes helt hopplöst. Det hade legat länge mot rost och såg mest ut som en trasa jag torkat upp något rostrött med. Det la jag i badet idag och det blev helt fantastiskt!

IMG_3911

Detaljer från samma tyg.

IMG_3913IMG_3912

Här använde jag ett lock från en nyligen uräten surströmmingsburk! De gula partierna kommer sig av att jag tidigare färgat tyget gult, och satte nu på klämmor som sparat ut färgen.
IMG_3907

IMG_3910
På de två bilderna härnäst syns mönstret efter spikarna.

IMG_3915

IMG_3917

Resten av bilderna är från ett och samma stycke tyg. Det ser ut som en oljemålning på vissa ställen! Det fyrkantiga partierna kommer sig av kakelplattor.
IMG_3918
IMG_3919 IMG_3922 IMG_3924 IMG_3926 IMG_3928 IMG_3930 IMG_3932

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *