Fina tyger

Jag är väldigt förtjust i vackra tyger, och kollar ibland på Tradera om det finns något måste-ha-tyg där. På Tradera kan man hitta gamla tyger som inte finns någon annanstans.

Jag kan bara sy gardiner och kuddar på symaskin, så det blir inga kläder av tygerna. Men de är så vackra och jag ska nog få användning för dem! En del passar bra att sätta upp på väggen. För många år sedan var jag på  utställning på Steninge slott med Kaffe Fassett, och föll pladask för ett tyg av honom. Jag köpte en meter utan att veta vad jag skulle ha det till, det var ett måste. Sedan många år sitter det bakom glas och ram i vårt sovrum, och räckte även till delar av ett flaggspel.

IMG_3558

Här är en väska i ett underbart tyg som jag köpte på Tradera (väskor kan jag ju också sy av en del av tygerna förstås!):

IMG_3549

Och här ett tyg som Anna Salander gjorde för Ikea 2007, det skulle passa bra både till väska och att sätta på väggen:

IMG_3552

Och det här superfina 50-talstyget! Det är tunt så någon väska blir det inte, men det får ligga till sig. Jag njuter så av att bara titta på det! Jag drömmer om en större verkstad än den kvadratmeter jag har idag, och då ser jag för mig hur jag har tyger på väggarna. (Min tanke är att göra om ett av barnens rum till mitt när någon av dem flyttar. Men det dröjer väl några år så tills dess dagdrömmer jag. Och låter det hemskt så är jag väl hemsk!)

IMG_3551

Den här stuvbiten hittade jag på den fina tygaffären nära torget i Borås. Det är ett helt underbart tyg tycker jag, som kanske kommer upp på väggen snart. På bilden har det fått vågiga ränder som jag skyller på kameran, bakgrunden är helt vit.

IMG_3560

1 svar på ”Fina tyger

  1. Tack för titten av vackra tyger. Man ska njuta av de man har, så bra att sätta upp på väggen och bli glad av.
    Igår åt jag en vegetarisk hamburgare på Gimårasten samtidig njöt jag av de färgglada trasmattorna de hade på väggarna där. Så vackert! Ja, mattor och tyger kan man bli glad av att titta på.
    Kram och tack gör en fin blogg ♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *