Skaffat material

Idag åkte vi hem. Med i bagaget fanns en papperskasse fylld med järnskrot. Jag hittade några gamla rostiga järnband som suttit runt en grön trätunna som inte finns längre. Men ringarna finns kvar och jag plattade till dem och tog med dem hem. Mormor och morfars gamla träeka har legat upp och ner i åratal och långsamt vittrat sönder sedan den pensionerades, och jag såg plötsligt att det fanns rostande järnbitar på undersidan av den. Fram med verktyg och efter en stunds hårt bändande fick jag loss några bitar. Jag har alltså en hel del rostigt järn nu.

IMG_3768

På hemvägen stannade vi ett par gånger när jag såg bra växtfärgnings-växter. Jag plockade rallarros och lupiner som nu ligger på tork i vårt förråd:

IMG_3765

Där låg redan älggräs som jag plockade tidigare, och jag blev full i skratt när jag tänkte på att jag köpt glasburkar att förvara de torkade växterna i till vintern. Burkarna är visserligen stora, men förslår inte på långa vägar. Jag får förvara det i papperskassar istället.

Jag har också köpt flera stora paket med gurkmeja – det ska bli jättekul att färga med det! Vi åt flera avokado på resan och jag har sparat skal och kärnor eftersom jag hört att de ska gå bra att färga med. Lökskal har jag tagit när jag varit och handlat mat, så nu är det bara att färga!

Jag fick ett meddelande av en av dem jag följer på Instagram. Hon skrev att jag inspirerat henne att prova på växtfärgning, och det känns ju enormt kul! Jag blir ju själv inspirerad av andra – en fantastisk möjlighet med sociala medier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *