Sjätte bilden – vackra saker

Det här är ju ingen bra bild egentligen, en typisk bild att efterbehandla i datorn. Ändra framför allt exponeringen. Men jag blev störtförälskad i den vackra och oerhört välhållna Amazonen som stod på parkeringen på Biskops Arnö. Vår fotouppgift den dagen var att testa olika skärpedjup och jag hann ta några bilder innan en hel familj med två småbarn knölade in sig i Amazonen och åkte därifrån. Jag skyller på dem att bilden inte blev bättre än så här!

007

Den representerar i alla fall min svaghet för vackra saker. Jag måste inte nödvändigtvis äga dem, jag kan titta på dem på bild eller i verkligheten och njuta av dem. Kläder som har speciellt vackra och liksom skulpturala skärningar. Ingegerd Råmans glas (se bild nedan), den extremt avskalade och enkla formen. Jaguar Sovereign – enkel och formfulländad.

Ofta är det just sådant som är till synes enkelt som jag tycker mest om. Glaset Glas, som en idé om ett glas, som ur Platons idévärld!

IMG_0380

 

Vackra böcker! Vackra typsnitt! Kanske till och med att böckerna blir bättre av en god form…

 

 

 

 

 

Nu hinner jag inte mer, dags för frukost och sedan till ridskolan med dottern. Regnet öser ner så jag hoppas de får rida i ridhuset!

Jag kanske återkommer med fler bilder på vackra saker som får mig att må bra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *