Tillbaka på jobbet

I måndags var det dags att jobba igen efter tre veckors semester. Jag hade en vecka i juni också då jag gick fotokursen. Jag brukar alltid ta fyra veckors sammanhängande semester, tycker att jag behöver det för att varva ner. Men i år tyckte jag att det inte behövdes. Jag jobbar bara halvtid och har mycket tid på eftermiddagar och kvällar då jag kan vila eller gör något om jag orkar. Jag har också bokat in några enstaka semesterdagar i samband med helger.

Varva ner förresten – det har inte varit aktuellt i vår familj på många år! Skollov och långledigt frestar på! Jag gillar vardagen bäst. När det lunkar på. Det är många gånger jag hälsat hösten och mitten av januari som en befriare! Åter till det vanliga!

Det känns finfint att jobba igen! Vi få som är på plats hinner samtala och reflektera, tänka långa vindlande tankar. I mitt jobb ingår det men tiden finns inte alltid. Jag måste bara påminna mig om att begränsa mig, att jag bara jobbar halvtid och troligen kommer att göra det under en längre period. Lite av ett lyxproblem är det, att trivas så bra att jag måste hejda mig! Jag får också hjälp med det. Fina kollegor som är rädda om mig och värnar min hälsa. Ifrågasätter lite stillsamt när jag far iväg, och tar på sig arbetsuppgifter. Det känns bra!

På Månses design i Söderhamn köpte jag två fina krukor. De hade så fina pelargoner i dem i butiken och idag köpte jag vita pelargoner (när jag ändå måste vänta på bussen i 40 minuter eftersom den går så sällan mitt på dagen! Grr …) och planterade. image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *