Återhämtning

Tillbaka efter en vilsam och kravlös helg i Söderhamns skärgård, på den lilla ön Bonnorn där min syster har en sommarstuga. Återhämtning också i den bemärkelsen att byta miljö och det till ett ställe där det är mycket lite som pockar på. Det mesta går långsammare där. Det finns ingen el, vatten eller avlopp, vilket kräver en del planering men också att man låter sysslor ta tid. Mycket vilsamt.

Jag vilade en del i hängmattan med utsikt mot vattnet på ena sidan och den rara stugan på den andra. Jag tänkte nästan ingenting alls på allt som mina tankar kretsar kring i vanliga fall, jag kunde koppla bort det, och det var ju själva meningen med att rymma iväg en helg!

image

Första morgonen vaknade jag vid 6-tiden. De andra sov och jag tog med en kaffekopp och digestivekex ner till bryggan där jag satte mig i morgonsolen och tittade ut över havet. Det var nästan alldeles tyst, fåglarna vaknade efterhand men måsfåglarna hade tydligen redan flyttat så det hördes inga måsskrän. Plötsligt simmade en mink bara en meter ifrån mig, sprang upp på några stenar och försvann innan jag hann få fram kameran! image

image

Jag har nog aldrig varit på Bonnorn så här sent på året. Det blev verkligen beckmörkt på kvällen, och stjärnklart! Vi stod och tittade på stjärnhimlen och det var längesen jag såg så många stjärnor. Det var mäktigt.

Vi såg många fågelsträck också. Nu är det höst, lite mindre kravfylld än sommaren.

image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *