Capellagården!

Jag ska gå en sommarkurs i fritt broderi på Capellagården  på Öland! Det är min broderiidol Lena Lundgren som håller i kursen, och det var omöjligt att stå emot!

Här är en underbar bild hon broderat:

image

Bara att få komma till Capellagården ska bli fantastiskt! Det var Carl och Siv Malmsten som grundade skolan 1958:

”På Capellagården skulle Malmsten förverkliga sin pedagogiska livsdröm: att ta hand om den intelligens han visste fanns i vissa människors händer och att förmedla det helhetstänkande, eller ska vi kalla det kretsloppstänkande, som han själv stod för.”

Bara att ta sig dit med tåg och bussar kommer att bli ett äventyr!

2 svar på ”Capellagården!

  1. Åh, så härligt! Capellagården är ett favvoställe sen barndomen för mig. Jag minns en sommar, kanske 68, då min pappa blev engagerad av Carl Malmsten för att renovera en gammal sjöbod på Ölands östkust. Midsommarafton firade vi på Pellagården och hela familjen blev inbjuden på fika hos Carl M och fru. Mycket senare berättade min pappa att han blev tillfrågad om han ville bli rektor för skolan. Så blev det aldrig, men varje gång jag åker dit undrar jag hur mitt liv skulle ha blivit då. Lyckliga du som får tillbringa några kreativa dagar där. Kram A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *