Vadmal och ylle

Idag har jag hämtat ut paketet från Beredskapsboden med en vapenrock i vadmal, en lottakjol i ull, två yllehalsdukar och ett par muddar i ull. Allt oanvänt från beredskapstiden! Vapenrocken och kjolen ska jag klippa sönder och brodera på. Halsdukarna och muddarna ska jag försöka att brodera på direkt.
Jag ska erkänna att jag stod och fingrade på några yllejackor på Stadsmissionen idag också, men behärskade mig …

IMG_8960IMG_8961

En närbild på de fina färgerna.

 

 

 

 

 

 

 

4 svar på ”Vadmal och ylle

  1. Du inspirerar mej att försöka göra något kul/vackert av mina sockor som är stickade av kvinnor i Himalaya gjorda av ett speciell garn/garn…ja från vilket djur då? Minns inte. Kommer snart på det!
    Hälen är trasig men sockorna är hela och så fina i grått i två nyanser.

    • Roligt! Jag fick för länge länge sedan i julklapp ett par sockar som Gertrud stickat. De hade långa skaft och mönster i fina färger. När fotdelen var utsliten klippte jag av den och använde länge skaftet som fina benvärmare.

  2. Alpacka! Det är ull från alpackor i mina sockar.
    Ja, jag tror jag vet vilka sockar mamma stickade. Kul att de fick ”en andra chans”.

    Mina utslitna broderade jag ”God Jul” på längst upp på skaftet och knöt i ett rött band att hänga upp dem i. Och vips hade barnen en varsin vacker julklappsstrumpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *