Tema på fotokursen

Vi har fått uppgifter varje dag på fotokursen, som vi redovisat nästa dag. Första dagen fick vi också en uppgift för hela veckan: att sista dagen redovisa ett tema i ett tiotal bilder. Temat skulle vi välja själva. Det kunde vara en färg, en känsla, en form, olika saker och så vidare. Jag har haft många teman igång i huvudet – stolar, skuggor, vinklar – men fastnade till slut för Sånt som får mig att må bra. Jag kommer att skriva om dem en och en under några dagar.

Först ut är vila, lugn och ro, ensamhet och återhämtning. Bilden jag tog blev den här:

001

Inget märkvärdigt motiv men jag har försökt göra bilden lite mer intressant med hjälp av lampan som ger ett ljus med skuggor och blir ett blickfång. Geometriska former ger karaktär åt bilder och här finns en triangel.

Återhämtning är A och O i livet. Man kan orka mycket om man då och då, inte alltför sällan, få tillfälle till återhämtning. Om man inte får det står kropp och knopp i ON-läge så länge att de skadas. Den återhämtning som krävs då kan innebära sjukskrivning.

Jag är väldigt noga med återhämtningen numera. Mitt behov av att vara för mig själv är stort. Ibland går det bra med en del intryck såsom radions P1 eller musik. Andra gånger vill jag bara ha det helt tyst.

Jag har blivit bättre på att värna det här behovet. Att inte försöka jobba ikapp det jag inte gjort när jag behövt vila. Om jag gör det är ju vilan nästan bortkastad! När jag ser tillbaka på några års sikt har jag helt enkelt blivit mycket bättre på att slarva, lata mig och göra saker good enough, tillräckligt bra! Det är ju lysande! Man kan ju vara bäst på att vara lagom bra också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *