Packat och klart för Capellagården!

Nu sitter jag på pendeltåget på väg till centralen och tåget till Alvesta. Där ska jag byta till tåget till Kalmar, där jag tar bussen över Ölandsbron till Vickleby och Capellagården. Resväskan är tung som tusan och eftersom den är tvådelad vet jag att exakt hälften av bagaget är broderigrejer: garn, trådar, bottentyg, broderibågar, nålar, saxar, band, pärlor, tygbitar, textilfärger och en del annat.

image

I vanlig ordning lyssnar jag på radio och just nu är det Stil, och dagens program har temat resväskor passande nog! De pratar om olika drottningars enorma bagage när de kommit flyttandes från sina tyska furstehus för att gifta sig med svenska kungar. Och en svensk kvinnlig journalist som 1913 åkte runt med kristallglas och mattor när hon gjorde resereportage. Det var ett sätt att få respekt från de manliga kollegorna och andra män för den delen.

imageNåväl, jag har alltid haft en tendens att packa med för lite kläder men nu har jag i alla fall en rejäl resväska och en tung ryggsäck med matsäck och annat jag vill komma åt under tågresan.

Kameran är med förstås, den kommer nog att få jobba en hel del under veckan.

Jag har haft svårt att koncentrera mig på att läsa en längre tid nu, men jag blev inspirerad att läsa Wislawa Szymborska av en av kurskamraterna på fotokursen. Han reser ingenstans utan hennes samlade dikter. Jag hörde också en dikt av Anna Greta Wide på Dagens dikt (som jag skrev om här) och har lånat hennes dikter och Szymborskas samlade på biblioteket. Nu ligger de i packningen och kanske kan det vara lättare för mig  att koncentrera mig på kortare texter.

Men framför allt ska jag ju brodera! Jag har mejlat kursledaren Lena Lundgren att jag kommer att behöva vila en del och att jag åker hem en dag tidigare, och förklarat varför. Det tyckte hon förstås var helt ok. Vi är bara sju delatagare, och det känns bra tycker jag. Det kan bli tröttande med många nya människor.

De senaste dagarna drama verkar avlöpa väl, men än vågar jag inte tro på det riktigt. Vi har fått mycket hjälp av framför allt studievägledaren och hon ska få en rejäl blomstercheck som tack! Men nu är det TILLIT som gäller, tillit och mod och tålamod! Och gå in i broderibubblan. Tennisarmbågen är mycket bättre tack vare naprapaten och min egen träning på hennes inrådan. Jag lovar att lägga upp det jag gör här, oavsett om jag är nöjd eller inte!

Nu sitter jag på tåget som går strax. Mot Öland!

 

2 svar på ”Packat och klart för Capellagården!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *