Dagens broderi

Kursen i tyllbroderi var väldigt trevlig och lärorik, och kursledaren Asta Levinson-Persson inspirerande som vanligt. Fem timmar går oerhört fort men ett färdigt broderi hann jag med i alla fall.

Vi fick först skissa på papper. Helst en bild i ett streck, utan att lyfta pennan img_1273från pappret. Det blir enklare att brodera då, och jag är väldigt förtjust i sådana teckningar. Jag hade ingen aning om att jag kunde göra en som jag skulle bli nöjd med, men det kunde jag!

Därefter la vi ett lager tyll över bilden och broderade längs med linjen. Det låter lättare än det var, men vi satte en styv genomskinlig plastskiva mellan papper och tyg och satte ihop allt med gem. Då gick det ganska bra i alla fall.

När konturen var sydd tog jag tyll av en annan färg och klippte till former och la under den ljusgröna tullen. Jag la alltihop på ett gammalt lintyg och sydde ihop alla lager med pärlor. Nu ska den bara monteras. Jag är riktigt nöjd!

img_1272

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *