Första kursdagen i silversmide

Efter en del vedermödor kom jag fram till Mullsjö folkhögskola på förmiddagen. Tåget mellan Skövde och Falköping var så försenat att jag missade anslutningen där, men jag lyckades hitta två andra kvinnor som också skulle till skolan så vi delade på en taxi. Om jag inte varit förväntansfull innan så blev jag det då! De hade båda två gått på silversmideskurs här tidigare och hade idel lovord om kursledaren och folkhögskolan. Jag blev alldeles pirrig i kroppen!

Vi kom i så god tid att jag hann installera mig i mitt rum och tvätta av mig innan vi skulle samlas i aulan. Efter ett välkomsttal av rektorn hann vi bekanta oss med vår grupp och kursledare innan det var dags för lunch. Kursledaren heter Anna Neudorf och är särdeles väl skickad att hålla kurs. Vi är tre deltagare som aldrig smitt silver tidigare, och sju som gjort det varav flera på just denna kurs.

Det är ett väldigt trevligt gäng och en fin energi i gruppen. Vi tre nybörjare har jobbat med varsin ring idag. Jag valde den krångliga vägen och fick såga och böja och löda och fila och smärjla en lite väl tjock bit silver för att vara första gången. Men till slut fick jag till den någorlunda. Jag ska fortsätta med den i morgon.

Egentligen är det kurstid även ikväll, men jag har redan fått min dos av intryck och ansträngning idag så jag tog med en kaffekopp till rummet istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *