Egentid på annan ort

Min syster och hennes man är bortresta och jag bestämde redan för ett par veckor sedan att jag skulle sova ett par nätter i deras lägenhet på söder för att få lite egentid. Jag är ju van vid att vara ensam några timmar nästan varje dag, och behöver det för att återhämta mig.

Igår kväll efter middagen tog jag min ryggsäck och åkte till lägenheten. Det känns oerhört skönt och vältajmat med tanke på inledningen av veckan. Gissa om det dök upp påfyllning av De Stora Problemen igår? Rätt svar, det kom ett till som troligen löstes med hjälp av ett antal telefonsamtal med tillhörande 45 minuters telefonkö samt viss åverkan. Åtminstone 75 % av familjen är nu på bristningsgränsen och det kändes inte alls bra att överge dem, men jag MÅSTE. Om jag inte tog Sertralin skulle jag ligga i en hög och gråta nu.

Idag ska jag göra precis vad jag vill och orkar. En sväng på stan blir det. Jag har tänkt besöka garnaffären Litet nystan, tygaffären Tygverket och silveraffären Silververket här på söder. Om jag orkar mig vidare kan det bli till affären Lin & fin i Gamla stan och kanske till och med till konstnärsaffären IB Wahlström på Olofsgatan. Går jag förbi någon av Stadsmissionens eller Myrornas butiker kan jag nog inte stå emot att gå in där.

Troligen får jag dela upp det på flera gånger, men det ska bli inspirerande att strosa runt i de här butikerna!

Och i kväll kommer en mycket god vän på besök och jag ska bjuda på en enkel middag, det ser jag mycket fram emot!

image

Kirskålen blommar så vackert nu!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *