Hjälpsam tanke i skarpt läge!

Häromkvällen uppstod en situation som var alltför välbekant och som satte igång hela mitt system av försvar. Jag blev stel i kroppen, främst axlarna. Jag hade en känsla av att jag måste stänga ner hjärnan för att inte skadas, jag gick in i ett annat tillstånd – nödläge.

Men situationen (som jag inte går in på med hänsyn till andra) utvecklades inte som den brukade göra förut. Det Stora Kaoset uteblev och när allt var över satt jag med värk i axlarna och en spänningshuvudvärk vars like jag aldrig känt. Men då kom jag på psykolog Siris verktyg. Jag la mig i sängen, andades djupa yogiska andetag och tänkte en stund på hur bra allt löste sig. Att det blivit så mycket bättre! Det var i all sin enkelhet väldigt hjälpsamt, och jag kunde somna.

IMG_1477

Just nu tar jag små steg i rätt riktning, och de gånger det gungar lite under fötterna ser jag inte som bakslag utan som ett tillfälligt hack i skivan (för yngre läsare kan jag berätta att det är en metafor som härrör från LP-skivans tid!). Jag njuter av att jag kunde fatta ett beslut om att jobba 25 % i början. Jag är inte bara smart, jag är snäll också – mot mig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *