Artikel om utbrändhet

I DN häromdagen fanns en artikel med rubriken Tidiga varningssignaler på utbrändhet. Torbjörn Åkerstedt, professor och föreståndare för Stockholm Stress Center sa i artikeln:

”Har man en svår situation är det nästan omöjligt att hantera med mindfulness och individbehandling. Det är inget fel på de metoderna, men man måste plocka bort orsaken till problemen”, säger Torbjörn Åkerstedt. ”Ju längre tid man låter det pågå, desto längre tid tar det att komma tillbaka.”

Avslutningsvis fanns den här faktarutan. Det är en väldigt bra sammanfattning tycker jag. Många symptom som var och en för sig kan viftas bort av både sig själv och andra, men som tillsammans blir ohållbart att orka med.
image

imageJust nu tycker jag att det är jobbigast att hjärnan inte är på topp, att jag blir så trött i hjärnan av möten till exempel, och att den inte fungerar som jag vill. Att jag inte orkar läsa. Jag behöver egentligen läsa mycket i mitt jobb: rapporter, forskning och annat, men det får vänta. Går det inte så går det inte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *