Nytt hopp

Idag var jag hos min ängla-doktor på vårdcentralen. Jag hade med mig medlemstidningen i WED-förbundet Vi nattvandrare (är det inte ett urgulligt namn!) där det står om att medicindosen kan bli alltför för hög, och att lösningen på ökande synptom kan vara att gå ner i dos. Helt ologiskt men det finns en medicinsk förklaring som jag inte ens ska försöka gå in på.

Han kopierade några sidor ur tidningen och lyssnade på mig (det är den ena delen av hans änglastatus, den andra är att han ser hela mig och inte enbart mina medicinska symptom). Vi kom överens om att prova att gå ner i dos ytterligare och även att dela tabletterna i små bitar och ta dem vid flera tillfällen under eftermiddagen och kvällen. Det ska bli verkligt spännande att prova. Jag har nästan ingenting att förlora men oerhört mycket att vinna i ren livskvalitet. Det är nog första gången jag använder det ordet om mig själv. Livskvalitet. Det är ju det det handlar om.

image

Jag har tänkt mycket på att ökad stress påverkar RLS/WED till det sämre, men har precis kommit på att det kanske är ännu tydligare att det är det omvända: att den mer eller mindre konstanta känslan av obehag och krypningar i kroppen givetvis också påverkar utmattningen. Det är en enorm påfrestning att aldrig ha ro i kroppen. Att ha svårt att sova middag trots att jag är jättetrött eftersom jag inte kan vara stilla. Tacka 17 för att jag blir trött!

 

2 svar på ”Nytt hopp

  1. Härligt att du har en bra läkare på VC, de är värda sin vikt i guld! Verkar väldigt troligt att RLS/WED påverkar utmattningen. Man säger samma sak om ex fibromyalgi, att alltid ha mer eller mindre ont är ett enormt stresspåslag för hjärnan.
    Håller tummarna för att du och den din får en fin midsommar och att du fortsätter att måna om din livskvalitet.
    Kram, Marion

    • Precis, det måste ju gälla för många fysiska symptom, att de sliter på en psykiskt. Jag minns när jag hade ont i ryggen ofta när jag var yngre. Det satte sig på humöret med all värk.
      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *