Packar för broderikursen!

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker till Capellagården på Öland och kursen i fritt broderi! Jag ser verkligen fram emot både kursen och att få komma dit, det verkar vara en fantastisk plats.

Men, vis av skada, jag har faktiskt bokat om min tågbiljett så att jag åker hem en dag tidigare. Jag blev väldigt trött efter fotokursen och jag ska dessutom åka iväg till min systers stuga i Söderhamns skärgård så fort jag orkar efter hemkomsten från Öland. Till yttermera visso har jag lovat mig själv att vila mer än jag gjorde på fotokursen. Då kände jag mig inte i stort behov av vila, men det visade sig vara fel. Kanske jag lär mig något ibland trots allt!

Vi ska ta med oss olika enfärgade tyger, band, garn och tråd av alla de slag som vi råkar ha hemma. Jag har plockat ihop av det jag har som jag tror kan komma till användning. Vi ska lägga ihop allt så vi kan använda varandras tyger, en jättebra idé!

image

Tyg att brodera på kan gärna vara gammalt och väl använt lintyg. Jag har tagit vara på de oslitna delarna av lakan och örngott som mormor vävt av eget lingarn. Underbart tyg och en underbar känsla av tillhörighet! Jag önskar att hon visste.

Jag har en icke föraktlig samling lingarn! Några har jag beställt från Litauen där jag tror det mesta av linet som används i Sverige numera växer och tillverkas. Men de allra flesta är garner jag hittat på loppis eller hemma hos mamma. Otroligt vackra färger och en sådan speciell lyster! Jag har klippt dem i armlängds bitar och knutit dem på en galge så att jag lätt kan dra ut en tråd utan att det trasslar. Lätt att frakta till till exempel Öland!

image

image

 

Galgen kommer förresten från min mormor och morfars pensionat som de hade i Söderhamn på 1950- och 60-talet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *