Garn och tråd

Jag är så förtjust i alla mina garner och trådar i många färger och material, så jag måste visa en del av dem! Som jag skrivit förut kan varje nyans vara precis rätt i ett broderi, även om den på trådrullen eller garndockan ser ganska trist ut.

Här är mina trådrullar som jag använder flitigt i de nålfiltade bilderna.

image

Den här lilla buketten av ullgarn är gammal, och jag tror att den låg bland de garner jag hittade hos min mamma i våras. Vackra jordfärger, men jag har ännu inte använt garnerna. De är lite för grova för det jag gjort, men kommer säkert till användning nån gång. Jag njuter av att se på dem!

image

Det här är min egen regnbåge! Mest lingarn i olika tjocklek och massor av nyanser. En del har jag bara enstaka trådar av. Många är gamla och ärvda, några har jag beställt från Litauen som har en stor lintillverkning, och ytterligare andra har jag köpt på Stadsmissionen.

image

 

Det här är ullgarn jag fått för länge sedan. En del handspunnet och allt det gröna handfärgat, fast inte av mig utan av en god vän.

image

Här är DMC-garnerna i många färger som jag använt väldigt mycket i filtbroderierna.

image

Det här ullgarnet har jag visat förut. Det är min mormor som växtfärgat och förmodligen även spunnit det 1927! Det luktar lite gammalt och instängt men jag har vädrat bort en del. Etiketterna sitter kvar: stenlav, krapp, cochenille bland annat. Cochenille eller koschenille är en sköldlus som använts i århundraden för att färga med. Undrar i vilken form min mormor fick tag på det? Det garnet är gammelrosa.

image

image

 

Avslutningsvis min samling stoppgarner, de flesta i ren ull men några i blandning med syntet. Blå, grå, bruna och någon grön. Passar bra att brodera lite tjockare linjer på mina nålfiltade bilder.

Det var nog allt. Härligt att ha så många färger och material att inspireras av!

2 svar på ”Garn och tråd

  1. Nostalgi och glädje
    Det är som att titta i de lådor mamma hade. Nästan lite smågodiskänsla.
    Du gör så mycket fint. Och värdefullt.

    Har många gånger tänkt på mamma och hennes väninnor och deras ”syjuntor”, där de handarbete träffades och fika. Så socialt och trevligt. Något som borde leva kvar i dagens stressade samhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *