Fuga!

Jag skrev i juni om olika saker jag mår bra av, och ett av inläggen handlade om vackra saker. När jag var barn hade vi liksom så många andra skålen Fuga som Sven Palmqvist formgav för Orrefors på 50-talet. Det var en helt ny teknik att göra glas som han envisades med att testa: glasmassan centrifugerades runt – därav namnet.

Fuga finns inte längre i produktion men eftersom den var en storsäljare finns många på andrahandsmarknaden. Jag har länge velat ha Fuga-skålar, de är så vackra i sin strama enkelhet och fantastiska form. Men det har också varit en del i det hela att längta och leta. Att det inte bara var att köpa. Men häromdagen kollade jag på Tradera och la bud på några fina skålar. De finns i flera former och några olika färger, men det är just en form jag vill ha. Och här är dom nu! En underbart röd och tre små små skålar utan färg. Den röda betalade jag 90:- + frakt för, och de tre små skålarna 75:- + frakt. De stora skålarna får man betala mer för förstås, men inga fantasisummor alls.

image

Jag har lagt bud på en lite större blå skål också, men det är en vecka kvar på den auktionen så vi får väl se hur det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *