Försäkringskassan igen

När jag skrev förra inlägget kom en nyhetsblänkare från Dagens nyheter om att Försäkringskassan fått nya regler som kan stoppa sjukpenningen omedelbart i ett fall som mitt. Ni minns kanske att jag inte fick mitt förra läkarintyg godkänt utan min husläkare fick skriva om det, och att det då godkändes. (Puh!) Med de nya reglerna stoppas pengarna medan under den tid som läkaren skriver nytt intyg och ärendet behandlas. Men FK tror inte att vi sjukskrivna kommer att märka något eftersom man kommer att fatta interimistiska beslut så att pengarna ändå ska kunna betalas ut. Med andra ord händer ingenting förutom juridiska hårklyverier, men resultatet kommer att bli tusentals oroliga människor som är sjukskrivna. En del som är beroende av att få sina pengar i tid, och inte har marginaler att vänta. Det är ju inte alla som har en årslön på banken …

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *