Till Klappsalongen!

Nu är två av de broderade bilder jag ska lämna in till Klappsalongen på Väsby konsthall klara! Jag har monterat dem en och en på tunna masonitskivor som jag klätt med svart lintyg (som jag hittade billigt på Stadsmissionen – återbruk!). Jag hade lite klurigt med upphängningen. Eftersom det är tyg sträcker det sig lite, och det band jag tänkt sätta på baksidan som klassisk tavelupphängning syntes ovanför bilden hur jag än gjorde. Till slut sydde jag fast två nyckelringar på baksidan, som fungerar som öljetter. Och här är bilderna!

image image

Den översta består alltså av åtta bilder som sitter en bit ifrån varandra. De är monterade på tjock papp så de står ut lite i relief. Jag nålfiltade innan jag klippte till åtta bitar och broderade därefter. Den undre består av tre lite större bilder, också på tjock papp. De är ca 55 x 30 cm stora.

Bilderna ser lite suddiga ut, de är tagna med mobilen. Jag tog bilder även med kameran men de filerna blev för stora och jag orkade inte krångla med dem.

Var och en får lämna in max tre verk till Klappsalongen. Jag får se om jag gör någonting mer. Jag har ett nålfiltat och broderat landskap i lite större format än jag gjort tidigare. Men jag är inte riktigt säker på om jag är nöjd med det. I början föreställde dessa bilder ingenting, men när jag och andra såg landskap i dem gjorde jag dem alltmer som landskap från början. Jag tror jag ska gå ifrån det, de blir inte lika bra tycker jag. Men jag tycker om himlen här, med fårlockarna och virvelbroderiet!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *