Nytt läkarintyg

Då har min läkare förlängt min sjukskrivning till 15 januari, och idag gäller de nya reglerna hos Försäkringskassan. Jag hör många långtidssjukskrivna som är oroliga, och läser att fackförbundet Kommunals förbundsjurist tror att vi med diagnoser som inte går att fastställa med hjälp av röntgen eller blodprov kommer att få det svårare att få igenom läkarintygen.

Jag ska inte ta ut det i förskott men visst finns det en oro. Min läkare sa att de på vårdcentralen fått tillbaka väsentligt fler intyg än vanligt, intyg som underkänts och måste skrivas om. Samtidigt måste ju läkarna satsa på att bli bättre på att skriva intyg så som FK vill ha dem. Med tydlig formulering om varför patienten inte kan arbeta och, för oss som är sjukskrivna i mer än 180 dagar, en motivering till varför patienten inte kan prövas mot hela arbetsmarknaden och på så sätt arbeta heltid.

Det är tur att jag har en man med en inkomst och sparade pengar ifall det drar ut på tiden. Tänk de som är beroende av att pengarna kommer regelbundet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *