Jobbar vidare med kurs-alstren

Jag har vänt och vridit på en del av de tygstycken jag färgade på kursen för att se vad jag ska göra med dem. Här är en skiss där jag lagt samman delar av olika tyg. Flera av dem var oansenliga eller en bortklippt bit från något annat. De har jag sytt stygn på för att förstärka mönstret. Ett av tygerna var helt hopplöst tråkigt. Ett bomullstyg som jag lagt tillsammans med rostiga saker utomhus under en dag och sprejat ättiksvatten på. Det blev bara några få spridda fula rostfläckar. När jag kom hem kokade jag tyget med lökskal, vilket gjorde att tyget blev gulbeige och rostfläckarna svarta. Om möjligt ännu mer hopplöst! Men jag sydde stygn med svart sytråd och tyckte att det blev så pass bra att det kan funka tillsammans med andra bitar i tygcollaget.

Jag har alltså inte satt ihop det ännu, utan bitarna ligger bara som en skiss ovanpå varandra. Men det blev inte så tokigt tycker jag. Lägg märke till den lilla trekanten av mässingsnät!

FullSizeRender

Här en detaljbild:

FullSizeRender

På kursen gjorde jag den här bilden men var inte helt nöjd – jag visste att jag skulle jobba vidare med den hemma. Nu har jag bytt den svarta tråden mot grått lingarn, och sytt fast ett fantastiskt lite guldskimrande tyg av okänt material. Botten är ett från början vitt ylletyg som färgades på kursen, och de påsydda banden är bomullsremsor som jag knöt om ett av färgningspaketen med.

FullSizeRender

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *