Snart kursdags!

Igår gick jag mejl från Mullsjö folkhögskola med information om kursen i silversmide som jag ska gå i sommar. Förutom praktiska uppgifter fick jag också ett meddelande från kursledaren Anna Neudorf där hon uppmanar oss att redan nu fundera på vad vi vill göra under kursen. Om vi har stenar, gammalt guld eller silver hemma så kan vi ta med det och använda, eller om vi har ett smycke vi vill göra om. Jag blev väldigt peppad över det här – jag har skissat och funderat länge redan! Och jag har min vigselring (som jag fick hjälp med att såga av mig på vårdcentralen!) som jag tänkt göra om till en silverbröllopsring. Kursen är i vecka 31 så det är sex veckor kvar.

Och det är tre veckor till min semester. Det enda jag planerat är just denna kurs. I övrigt vill jag mest vara hemma.

Jag har varit på jakt efter vildvin till trädgården, och idag hittade jag ett annat sorts vin: Parthenocissus quinquefolia Engelmanii eller Engelsmansvin. Jag köpte två plantor och har satt i en stor kruka. Det ska klättra på vårt plank har jag tänkt, och i höst blir det eldigt rött!

Vi har vildvin som jag klippte ner för första gången i våras, och det har verkligen tagit sig nu. Jag var lite orolig ett tag att jag haft ihjäl alltihop! Igår spikade jag upp två nya spaljéer som det ska klättra på, och det var verkligen dags för den senaste veckan har det skjutit fart!

 

Kryddlandet formligen exploderar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *