Samtal från neurologen

Igår ringde neurologen från Danderyds sjukhus och frågade hur det gått med ändringen av medicin. Jag hade gett upp om att han skulle ringa, och tänkte ringa själv men nu kom samtalet i alla fall.

Jag sa att det nog är lite bättre men att det förhoppningsvis finns mer att testa. Han sa – återigen – att det ju inte är en sjukdom som går att bota eller ens att ta bort symptomen, utan att det handlar om lindring av symptomen. Och det vet jag ju, även om jag måste hoppas att det kan bli bättre. Hur ska jag kunna leva med det här resten av livet?

Han föreslog att jag ska dra ner på Gabapentin från två kapslar tre gånger om dagen, till en kapsel tre gånger om dagen. Jag ska trappa ner dosen under en vecka, och jag började idag. Jag lever på hoppet – det måste jag.

Vacker martorn som börjar bli blå, bilden tagen vid Upplands Väsby station.

6 svar på ”Samtal från neurologen

 1. All styrka till dig! Lider tyvärr också av WED/RLS. Har precis börjat med gabapentin. Förstår hur du menar.. jag lever också på hoppet. vad triggar din RLS? Har kosten någon inverkan på hur din RLS beter sig? Blir inte klok på denna sjukdom. Själv jobbar jag halvtid just nu.. knappt att jag orkar. Kram till dig! /Jennie

  • Hej Jennie och tack för att du hör av dig!
   Det enda som jag upplever triggar min WED/RLS är stress. Ju sämre jag mår psykiskt desto värre blir det, men också omvänt: att jag blir stressad och mår sämre av att känna av WED/RLS i kroppen. Det blir dåliga cirklar.
   Tråkigt att höra att du inte mår bra. Känner du av olika kost? Är det främst detta som du är sjukskriven för?
   Kram ❤️

   • Hej igen. Sent svar från mig ?

    Ja det är RLS jag är sjukskriven för. Men nu har jag fått avslag från Försäkringskassan. De godkänner inte min 50% sjukskrivning längre. DET ger stress och ökar på symptomen! Följderna av dålig sömn och symptomen även dagtid nu ger ångest, utbrändhet och isolering. Jag vill tro att jag kan påverka med kosten. Hoppet du vet. Men jag vet ärligt talat inte. Har du sett denna sida? Hoppas ok att jag länkar http://www.rlcure.com/daily.html

    Vi kämpar på! Kram!

    • Hej och tack för svar!
     Jag blir lite fundersam om det du länkar till (men tack ändå – alla tips är välkomna!). RLS/WED är ingen inflammation så varför antiinflammatorisk kost?

     • Hej; nej det är ju en kronisk neurologisk sjukdom tyvärr. Har dock läst om flera som blivit hjälpta och fått lindrigaste besvär med antiinflamma-torisk kost, liknande Paleo. Jag drar i varje halmstrå förstås. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *