Drömmar om behov igen

För två år sedan skrev jag ett inlägg om att jag drömt flera drömmar om att jag hade svårt att hitta en fungerande toalett. Antingen var det stopp i toaletterna, eller så var det oerhört svårt att komma till dem. Jag sökte efter vad det kunde betyda, och hittade förklaringen att det handlade om att jag inte får mina egna behov tillgodosedda, utan huvudsakligen finns till hands för andra. Klockrent tyckte jag då och skulle börja jobba på gränssättning.

Nu har det hänt igen! Jag drömde häromnatten att jag var på en konferens och letade efter en toalett. Den var svår att hitta, och när jag väl fann den måste jag först dra upp en gubbe ur den!! En gubbe misstänkt lik Donald Trump! Du förstår vilket inre liv jag har!

Den där gubben vet jag inte innebörden av, men att jag sätter mina behov åt sidan är fortfarande en intressant tolkning. Jag tror att det gäller hemma såväl som på jobbet. Jag tror att jag är mer orolig än jag velat inse för hur det ska gå med upptrappningen av arbetstiden. Jag är rädd att jag inte ska orka, att jag måste jobba mer på kontoret istället för hemma, och att de ska omplacera mig för att jag inte kan göra det som förväntas av mig. Det där om omplaceringen är det ingen som sagt något om, eller ens antytt. Det är bara mina hjärnspöken. Men risken finns att jag inte uttrycker mina behov för att jag är rädd att vara besvärlig, och då blir det ju helt kontraproduktivt. Det är ju bara om jag får mina behov tillgodosedda som jag kommer att orka jobba!

Min tandläkare sa år mig att jag borde skaffa en bettskena eftersom mina tänder är så nedslitna eftersom jag går och pressar ihop dem. Jag hämtade den i måndags, och försöker komma ihåg att han den på under dagtid när jag är hemma. Det är nämligen då jag biter ihop tänderna har jag insett. Men kanske jag ska ha den på nätterna också, även om jag i alla fall inte gnisslar tänder i sömnen. Jag fick tips om en speciell tandkräm av tandläkaren redan förra året. Jag hade fått små små sprickor i tänderna eftersom jag pressar ihop dem, med följden att det ilar när jag äter hårda saker såsom knäckebröd. Tandkrämen funkar nästan som ett trolleri!

Jag inser att en bild på någon annans bettskena kanske inte är det man vill se när man äter frukost, men här är en extrem närbild så att du får se den vackra blå färgen som jag valde.

Nu har jag jobbat 25 % i två veckor, en vecka kvar innan jag ska dubbla arbetstiden. Det känns lite gruvsamt, men jag hoppas verkligen att det kommer att funka. Det vore så roligt att jobba mer!

4 svar på ”Drömmar om behov igen

 1. Intressant det du berättade om dina toalettdrömmar för även jag har i perioder såna drömmar. Oftast är det toaletter som saknar dörrar så att alla kan se dej där du sitter. Ibland är toaletten proppfull eftersom det inte går att spola. Kan förstå den där symboliken att det kan betyda att man inte får nåt utrymme att tänka på sig själv utan bara sätter andra i första rummet. Mitt liv som handikappförälder är ju precis så och måste ju så vara så länge vår dotter bor hemma hos oss.

  • Ja, det låter helt ”rimligt” att du också har dessa drömmar! Även om det inte upplevs som alltför betungande så är det ett faktum att man själv måste komma i andra hand. ❤️

 2. Kommer sällan ihåg mina drömmar men när det händer är det oftast att jag är försenad, supertressad riskerar att komma försent och
  missa ett tåg osv.
  Bettskena har jag sen många år, gnisslar inte men vaknar nästan alltid med käkarna hoppressade.
  Blir nyfiken på vad det är för tandkräm?

  Var rädd om dig💞

  • Sådana stressdrömmar känner jag igen, och de verkar inte så ovanliga. Otroligt frustrerande!
   Tandkrämen heter Colgate Sensitive pro-relief. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *