Att vara sjuk

Jag fick tips om Pia Dellsons bok Väggen av min vän Eva. Pia Dellson är psykiater och jobbar med patienter med utmattningssyndrom och drabbades själv. Boken är skriven så att nästan alla orkar läsa den. Korta texter, lite som sentenser. Många av dem känns klockrena även för mig och formuleras mitt i prick. Till exempel den här: 20DAE233-A181-49FB-AA30-DD9499475BE5

Det är ett förminskande av ens tillstånd att säga sjukskriven. Som om att en bara skulle kunna ta sig samman/ta sig i kragen/gaska upp sig/inte känna efter så mycket. Och ändå känns det förmätet på något sätt att säga sjuk! Men jag övar på det.

1 svar på ”Att vara sjuk

  1. Vill tipsa dej om böcker som Carolina Gårdheim skrivit, sedan hon själv varit utbränd.
    Det är hon som skapat ”Kreativ insikt”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *