Första kursdagen

I morse åt vi en mycket fin frukost och fick sedan höra lite om Carl Malmsten och Capellagården. Sedan var det äntligen dags att börja kursen! Kursledaren Lena hade lagt en ljusblå rulle på varje plats, vilket visade sig vara en bit tyg. Inuti rullen fanns tråd och några tyglappar, band och en knapp. Vi fick först brodera en fågelkropp utan huvud eller nånting, enbart själva kroppen. Efter en kort stund var det dags att skicka broderiet vidare till personen bredvid som skulle brodera en vinge. På så vis broderade vi en kroppsdel i taget på olika broderier tills vi fick tillbaka det vi själva börjat på. Då fick vi ta fram tyglapparna, banden och knappen, och sedan färdigställa fågeln. De blev ganska knasiga men finare än man kunde tro!
image

Den här övningen tog ungefär en timme. Därefter fick vi en ny uppgift som skulle räcka hela resten av dagen. Vi fick göra en skiss i form av ett collage av papper, gärna inspirerad av den underbara trädgården på Capellagården. Skissen skulle sedan bli ett broderi. Vi hinner inte klart med hela broderiet idag men kan ta hem och färdigställa eller göra klart någon annan kväll. I morgon är det dags för en ny uppgift!

Jag har ju lovat mig själv att gå undan och vila ordentligt under dagarna. Idag kände jag verkligen att jag behövde gå till mitt fina rum och vila, så det gjorde jag vid två tillfällen. Den jobbiga veckan innan kursen har satt sina spår. De spänningarna jag haft i axlar och nacke är delvis tillbaka, och med dem domningar i händer och spänningshuvudvärk.

Nu är klockan kvart över 8 på kvällen och jag sitter i min säng och dricker te. Snart ska jag lägga mig. Trots att jag är trött känner jag en sån glädje över broderiet och allt annat jag gör med mina händer! Det finns så mycket mer att lära mig och prova!

1 svar på ”Första kursdagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *