Idag

Jag jobbade på förmiddagen. Det är fortfarande många som har semester så det är tyst och lugnt på jobbet. Det har varit skönt på ett sätt, jag har fått mycket gjort utan att ta ut mig så mycket. Men jag saknar mina fina kollegor!

Efter jobbet åkte jag in till stan och träffade min mamma som bjöd på lunch. Vi åt en fantastisk macka på Systrarna Voltaire på Åhléns. Chevre, valnötschutney och picklad rödlök på ett underbart mörkt bröd. Sött, salt och syrligt – ljuvligt!

imageDärefter gick vi till Nationalmuseums tillfälliga lokal i Kulturhuset och såg utställningen med Ingegerd Råmans glas och annat. Jag är väldigt svag för många av hennes grejer men inte allt. Det var fint att se och jag är glad att jag inte glömde bort att gå innan den tar slut i nästa vecka. Utställningen efter denna blir superintressant! Den ska handla om vad som är konsthantverk och vad som är konst, och det är både unga och etablerade medverkande. Den får jag inte missa heller!

Det är så enormt med folk i stan nu mitt i sommaren och jag tog nästan helt slut. Jag bjöd mamma på glass som vi intog sittandes på en sten på Klara kyrkogård, för att komma undan larmet. Sen åkte jag hem. Jag bad min man att ordna med mat, jag hade gjort slut på de små reserver jag möjligen kan uppbåda numera. Han gjorde sin goda ungspannkaka med lingonsylt.

Jag sov en stund när jag kom hem och så har jag suttit i verkstan. Jag har gjort fler nålfiltade bilder med broderi. Det är jätteroligt! Jag tycker att de är finare i verkligheten än på bild.imageimage

image

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *