Hålla huvudet kallt

Jag märker hur tankarna spelar mig spratt. Hur jag blir orolig för minsta känsla av svaghet, av trötthet, av hjärnöverhettning. Det gäller att jag håller huvudet kallt nu och inte låter tankarna hamna i dåliga cirklar.

Jag kommer med till visshet gränsande sannolikhet att vara riktigt trött nu i början. Kanske länge. Jag kommer att behöva använda vilrummet på jobbet, kanske äta lunch för mig själv ibland. Planera dagen så att sådant som tar mest tankekraft infaller tidigt, och att möten minimeras. Jag ska hålla kvar min påminnelse i mobilen som plingar kl 16 varje fredag: Avstämning står det, och då gör jag det. Stämmer av hur veckan varit: om jag varit trött, varför i så fall, behöver jag tänka på något, ändra något, säga nej lite mer och så vidare. Det är en bra sak att göra. Rannsaka sig själv och se om man slarvat med sig själv. Det ska man inte göra. Man ska vara rädd om sig.

 

2 svar på ”Hålla huvudet kallt

  1. Att äta lunch för mig själv gör jag i princip varje dag nuförtiden. Det är oerhört viktigt för min återhämtning att kunna sitta för mig själv med mina egna tankar. Jag signalerar tydligt med hjälp av hörlurar och IPad att jag vill sitta ifred och det respekteras för det mesta! Rekommenderas?

    Andas nu lugnt och var så snäll mot dig själv som du är mot andra, så kommer det att gå jättebra! Du kommer att kliva ner i diket ibland, men du kommer att ta dig upp.

    Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *