På fotokurs!

Idag åkte jag till Biskops Arnös folkhögskola för att gå en grundkurs i foto i fem dagar. I fem (5) dagar ska jag bara ägna mig åt att lära mig! Så roligt och stimulerande!

Jag hade en fin Nikonkamera på den analoga tiden, och fotograferade en del för länge sedan. När mobilkamerorna började bli riktigt bra gick jag igång på Instagram och tyckte det var jättekul. Jag såg saker jag inte tänkt på, fick en foto-blick. Detaljer, skuggor, blänk.

imageNär jag fyllde 50 önskade jag mig bidrag till en digital systemkamera och köpte en metallicröd Nikon 3200, en instegskamera som ska vara riktigt bra.

Men jag kom inte igång att lära mig den. Jag tog en del bilder men bara med automatisk inställning. Det tog emot, jag försökte läsa manualen men jag hade svårt att koncentrera mig och blev bara trött och ledsen. Jag bestämde mig för att strunta i kameran tills jag gått en kurs. Det är ett bra och lustfyllt sätt att lära sig någonting, och så anmälde jag mig. Och nu är jag här!

Jag har aldrig varit här förut men hört att det ska vara fint. Det är FANTASTISKT fint! Underbar natur med enorma kastanjer, ekar, lönnar och andra lövträd. Gröna skiftningar var man ser. Kor som muar och fågelkvitter.

image

Jag intalar mig själv att jag inte är här för att prestera utan för att jag vill och för att det är roligt. Det innebär också att jag ser till att få tid för mig själv och att jag vilar emellanåt. Det måste jag för att orka. Idag sov jag en liten stund innan middagen.

Vi har fått en uppgift som vi ska jobba med hela veckan och redovisa för varandra sista dagen. Vi ska välja ett tema att skildra i ca 10 bilder, det kan vara en färg, en form, en känsla eller vad som helst. Min absolut första tanke var att jag ska vara bäst, mina bilder och mitt tema ska vara bäst. Så trött jag blir på mig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *