Tre goda ting, eller fyra

Sonen ringde i morse när jag nästan var framme vid jobbet och frågade var allt bröd tagit vägen. Igår låg en stor påse med rågkakor på köksbänken och nu var de borta. Jag svarade att jag fryst in bröden i flera påsar och ätit upp dem som jag lämnade framme. Han missförstod och utbrast ”Har du ätit upp allt jävla bröd?!” Det kanske inte låter så roligt, men för mig blev det en väldigt rolig situation och jag skrattade i flera minuter. Först tänkte jag att de som mötte mig förhoppningsvis trodde att att jag pratade med någon i telefon – jag hade ju lurar i öronen – men sen tänkte jag att det spelar ingen roll. Kanske det glädjer någon att jag går och skrattar högt för mig själv! En fin start på arbetsdagen blev det hursomhelst!


img_1231Vi kan boka massage till subventionerat pris på det kontor där jag jobbar. Jag har inte gjort det tidigare men till idag hade jag bokat ett dubbelpass på 50 minuter. Det var himmelskt! Jag är i stort behov av massage och hon var väldigt duktig. Dessutom fick jag mängder med råd om min hälsa, träning jag borde göra och en del annat på köpet. Hon var uppriktig och jag uppskattade det. Så nu ska jag prova spikmatta! Vi har en hemma men jag tyckte att den gjorde så ont när jag provade förut. Massören sa att man måste vänja sig, och att det skulle vara perfekt för min spända nacke och rygg.

Den tredje fina saken idag var att en god vän dök upp för en pratstund. Sånt man lever ett tag på!

img_1232Egentligen var det ännu en riktigt bra sak som hände. Det blev strömavbrott hemma och jag fjärrstyrde sonen att slå på jordfelsbrytaren som slagit ifrån. Det hjälpte bara till en del. Vissa delar av huset var fortfarande strömlösa. Jag gruvade mig för att åka hem och behöva ta itu med detta, vad det nu var som var fel, och mötas av upphetsade tonåringar. Men så kom jag på att jag kan be om hjälp. Jag smsade min man att jag inte riktigt pallar med ännu en utryckning (jag har fixat ett par andra grejer i veckan) och han cyklade hem och bytte proppen som gått så att allt var lugnt när jag kom hem. Det var snällt av honom och bra av mig att ha självmedkänsla som jag skrev om i somras. Jag mår bra av att ta hand om mig och känna att jag prioriterar mig själv.

4 svar på ”Tre goda ting, eller fyra

 1. Många bra saker? Och spikmatta kan jag verkligen rekommendera! Skulle inte klara mig utan. Den har varit med på långväga körresor, till både Seoul och Latinamerika. Plockade ur själva madrassen så det gick lätt att vika ihop själva spikfordralet.
  Börja försiktigt med kort tid och med ett tunt tyg ovanpå spikarna om det känns för tufft.

  • Så roligt att höra Marion! Jag har redan legat på den tre gånger och tror att jag också kommer att fastna för det! Jag får höra mer om det när vi ses!

 2. Tro det eller ej, jag somnar alltid då jag ligger på spikmattan. Skönt avslappnande,
  men momentet att rulla av den sedan är inte skönt.
  Har glömt bort den ett tag men dax att leta fram den!

  • Jag tror dig Anita! Håller med om att det inte är något vidare att vare sig avsluta eller börja. Det är liksom inte bara att vrida sig lite för att lägga sig till rätta heller, som man gör på lakan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *