Sashikokurs!

Jag är så trött ikväll att det liknar ingenting. Men trots en omtöcknad hjärna är jag så glad att ha hittat en kurs i sashikobroderi! Det är föreningen Skapande broderi som jag är medlem i som erbjuder broderikurser i samarbete med ABF. I februari ska jag alltså ägna en helg åt detta fantastiskt vackra sätt att brodera på! Sashiko kommer från Japan och är en 1000-årig teknik som ursprungligen användes för att lappa och laga kläder. Både på det sättet och på de små stygnen liknar det kanthabroderi med ursprung i Bangladesh, som jag provade på i somras på Capellagården.

Jag har inspirerats lite av sashiko redan. Här är en broderad bild med jeanstyg med sashikostygn, och en blå brosch i liknande stil. Sashiko ska vara med vita stygn på indigofärgat tyg. Så kul att få lära mig något nytt!

img_1333 img_1334

2 svar på ”Sashikokurs!

  1. Men vad kul det låter! Behöver man förkunskaper, tror du? Eller kan det vara ngt för en glad novis?
    Och hur gick det på julmarknaden?
    ”Nyfiken i en strut”

  2. Åå så kul det vore! Det står ingenting om förkunskaper och det tror jag verkligen inte behövs. Här är länk till kursen: http://www.skapandebroderi.se/kurser-till-maj-17/ Som medlem i föreningen har man rabatt och medlemskapet betalar sig redan på denna kursen.
    Julmarknaden gick hyfsat. Många många klämde och kände på framför allt de broderade börserna, men jag sålde bara två. Jag tror många inte vet vad de ska ha dem till eftersom de ooo-ade och berömde dem utan att köpa. De är ju inte dyra tycker jag – 150 :- för handbroderad tovade ullfodral med dragkedja och foder.
    Men det var roligt att vara där i den vackra gotiska salen och med en god vän vid bordet bredvid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *