Bekräftad

Igår var jag på Stressmottagningen igen, för första gången efter juluppehållet. Vi pratade om svårigheter med sömn och att det nästan alltid finns med vid utmattningssyndrom. Jag fick känningar av WED/RLS som tilltog under sessionen, och jag satt och skakade på benet och vred mig för att häva det värsta. Hon som satt bredvid mig la en hand på min arm då hon trodde att jag fått ett anfall av ångest. Jag förklarade varför jag inte kunde sitta stilla, och  han som höll i träffen frågade lite mer. Vilken behandling jag fått, om medicinerna och hur det påverkar mig. Jag sa att jag oftast sover bra tack vare antidpressiva och lugnande mediciner, men berättade också vad som händer om jag glömmer WED/RLS-medicinerna på kvällen. Han såg allvarligt på mig en kort stund och sa att det är en mycket besvärlig åkomma, verkligen. Det var ett sånt fint ögonblick för mig, som en bekräftelse! Tänk att det är så viktigt, att någon annan tillerkänner mig ”rätten” att må dåligt!

En gammal vinterbild. Nu finns ingen snö i sikte.

Just den här ”rätten” märker jag att jag inte är ensam om. Flera på kursen har haft liknande formuleringar, och jag vill minnas att kursledarna också pratat om det som vanligt hos personer med utmattningssyndrom. Alltså en känsla av att vara en bluff. Att känna efter för mycket, att det inte är något fel på mig egentligen, att jag borde ta mig i kragen och skärpa mig. Det finns ju inga brutna ben eller elaka tumörer att visa på, och Försäkringskassan verkar ju tro lite lagom på oss. Samtidigt som vi ju VET att vi är sjuka! Och på Stressmottagningen vet de.

Fortfarande inget livstecken från Försäkringskassan …

5 svar på ”Bekräftad

 1. Har en ganska lätt släng av RLS men det räcker för att veta att det är döjobbigt. Endast en sak som är lika jobbig och det är migrän, min egen värsta prövning här i livet.

 2. Så skönt att få bekräftelse. Många förstår inte att man kan bli helt slut i huvudet efter ett kort samtal…
  Har också ums, men ibland känns det som jag alltid kommer ha det. Vet du vad ME är?
  Ta hand om dug och tack för att du delar med dig ⭐️

  • Hej Lotta!
   Jag känner verkligen igen mig i känslan av att det aldrig kommer att ta slut, att jag aldrig kommer att bli frisk. Bättre men inte helt återställd. Jag känner till ME, och har förstått att vissa delar stämmer överens med ums. Har du erfarenhet av ME själv? Det verkar vara en mycket svår sjukdom.
   Kram <3

   • Nej jag har ums men ibland undrar jag blir heller aldrig bra varit sjuk i 2,5 år. Värst är när ångesten kryper på när man är trött. Känns som jag inte orkar men man måste. Vad bra attt du får det stödet. Var rädd om dig kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *