Bulliga broscher

Jag har en del tyger som jag tänker på emellanåt. Vad kan jag göra av dem? Det är några fina lintyger, och så den Lotta-kjol i ull jag köpte från Beredskapsboden i vintras. Kjolen har jag klippt försiktigt i bitar för att kunna använda tyget. Det är i en vacker mörkgrå nyans med dragning åt blått.

image

Jag har en anteckningsbok där jag bland annat skriver upp idéer som jag får så de inte ska försvinna. När jag bläddrade i den igår såg jag den här anteckningen. Sagt och gjort – jag sydde små kuddar och fyllde dem med lite vadd. Broderade och satte en knapp i mitten så det blev lite mer 3D-struktur.

Den ena är gjord av Lotta-tyget och den andra av ett lintyg från Gudrun Sjödén jag köpte som stuv för många år sedan. Knapparna är också gamla, den rosa har jag hittat i en knapplåda på Stadsmissionen och den vita kommer nog från mammas gömmor. Sen är det en annan fråga om de kanske är lite för stora, ca 7 cm breda, men på rätt plagg så kan de nog passa. Kanske en kappa?

imageimage

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *