Svårt att få utrymme till vila ibland

En del dagar har jag svårt att freda mig och få utrymme att vila. Det känner säkert alla som lever i familjer igen. Det är inte bara mina behov som ska tillgodoses, och ibland – som igår – får jag göra ett snabbt överslag om situationen och inse att nu måste jag stå tillbaka. Men det kostar på. Jag blir väldigt trött efteråt och gårdagskvällen, då jag sett fram emot att vara ensam och få tid att brodera, tillbringades istället i sängen. Jag hade tänkt se en direktsänd konsert på Facebook med mina gamla punkhjältar KSM3, men jag orkade inte.

Senare på kvällen glömde jag – IGEN – att ta medicinen till natten och sov därefter: vaknade många gånger och hade svårt att somna om. Jag vågar inte ta medicinen på natten eftersom jag inte vet hur länge jag kommer att sova nästa dag. Men jag kanske borde göra det ändå.

Den här veckan har jag tagit en morgonpromenad innan jobbet varje dag. Två av dagarna med min syster på telefon. Så himla skönt att börja dagen med fågelsång och frisk luft, och i morse sken solen från en klarblå himmel!

De här vackra tulpanerna såg jag vid ett hus i morse.

2 svar på ”Svårt att få utrymme till vila ibland

  1. Hej, ja sömnen är viktig. Får man fråga vad du tar för medicin? Har själv börjat jobba lite smått och behöver sova på dagen hoppas att det ger med sig.
    Ha en skön helg! Kram

    • Hej Lotta!
      Jag tar Oxascand till kvällen som är lugnande. Jag vaknar annars många gånger och har svårt att somna om. Den är beroendeframkallande men jag kan inte riktigt se vad det spelar för roll om den fungerar. Jag tar också Mirtazapin till kvällen som är antidepressivt. Den hjälper till att göra mig oerhört trött ungefär en timme efter att jag tagit den och Oxascand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *