Trängd

Jag önskar att jag hade en stuga att åka till när jag behöver andrum. Igår var en sådan dag där jag inte fick vila, på grund av omständigheter här hemma (inga detaljer för att inte hänga ut någon eller några). Jag behövde ständigt rycka ut och fixa något, få ihop allas viljor (lyckades inte alls) och mäkla fred (lyckades inte heller). När jag jobbat klart låg jag under kedjetäcket och med en kudde över huvudet större delen av eftermiddagen, med ideliga avbrott för ovanstående aktiviteter.

Jag har fått så ont i axlarna de senaste dagarna. Spänningarna där är tillbaka, och jag är inte förvånad. Jag får se till att röra på dem och stretcha så de kanske mjukas upp lite.

Oron för hur den här dagen kommer att bli hade jag med mig in i sömnen. Jag drömde om min situation och frustration, och grät i drömmen.

På gårdagens morgonpromenad hittade jag den här fina stenlabyrinten i skogen. Tänk en liten stuga här …

2 svar på ”Trängd

  1. Hej
    Nu har jag hittat din blogg som du berättade om på Facebook och läst på lite här och där, med hjälp av nyckelorden. Ska fortsätta att läsa på alla inlägg i lugn takt. Känner igen mig i så mycket, och tillika får jag bekräftelse att man verkligen kan bli så sjuk av utmattning (och att det kan ta länge att bli frisk). Den hemska tröttheten och hjärntröttheten är de som gör att jag inte orkar arbeta och vardagen har också sina begränsningar. Jag såg i något inlägg att du hade träffat en neurolog, fick du någon hjälp av neurologen ang utmattningssyndromet?

    • Hej Johanna, fint att du hittade hit! Jag har den neurologiska sjukdomen WED, mer känd som RLS Restless legs syndrome. Det är för detta jag har den läkarkontakten. Jag har även en psykiater inom öppenpsykiatrin angående depression, men de sjukskriver inte för utmattningssyndrom eftersom de anser att det är primärvården som har hand om det av någon anledning. Märkligt nog var det ändå psykiatern som remitterade mig till Stressmottagningen! Jag har alltså tre läkare, trots att allt hänger ihop. Min utmattning försvåras av WED. Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *